Főoldal
A Berzsenyi Hőkamera oldala ezentúl új webcímen érhető el. Kattintson a sites.google.com/berzsenyi.hu/hokamera oldalra!

A Berzsenyi Hőkamera oldala ezentúl új webcímen érhető el.
Kattintson a sites.google.com/berzsenyi.hu/hokamera oldalra!

mi

2010-ben iskolánk egy TÁMOP-pályázat keretében kipróbálta a témahetet, mint új oktatási formát.  Ez a 11. évfolyamot érintette, körülbelül 120 tanuló16 témában kisebb, osztályoktól független, az érdeklődési kör alapján szerveződött csoportban dolgozott. A témahét átfogó címe: Helyünk a világban. A témák kínálata megtekinthető erre a linkre kattintva

 

 

A 16 téma egyike a hőkamera köré épült. Eredeti szándékunk szerint az iskola hőtérképét készítettük volna el, de az eszköz, amit kölcsönkaptunk, erre nem volt alkalmas, mert mozgatása nagyon körülményesnek bizonyult. Viszont rendkívüli érzékenysége és nagy felbontása lehetővé tette, hogy különböző jelenségeket eddig még sosem tapasztalt módon vizsgáljunk meg.

Három napon át tizenöt diák dolgozott azon, hogy különböző jelenségekről hőkamerás felvételeket készítsen.

A hét végére a témahét csoportjai prezentációkat állítottak össze, és ezek segítségével bemutatták a munkájuk eredményét az iskola többi évfolyamának és egymásnak.

 

A hőkamerás csoport munkája nem sűríthető össze egyetlen rövid prezentációban, ezért a csoport úgy látta jónak, ha honlapon teszi közzé a felvételeket, a kísérletek leírását,  és a munka közben a látható fény tartományában készült fényképeket, filmeket. Mintegy 50 kísérlet szerepel a honlapon.