Berzsenyi Dániel Gimnázium


Rólunk írták...
 
Berzsenyis videók a világhálón
 
Új területet hódít meg a világhálón a Berzsenyi Dániel Gimnázium: már nemcsak az iskola honlapján, hanem az egyik videomegosztó oldalon is találhatunk anyagot az intézményről.
 
Tavasz óta látható az egyik videomegosztó internetes oldalon a Berzsenyi Dániel Gimnázium videotára. Az iskola honlapja már eddig is bőséges információkkal látta el az érdeklődőket, a szülőket, az egykori, jelenlegi és leendő diákokat, s a gimnázium immár a népszerű filmes weboldalon is bemutatkozik. Mint oly sok esetben, az ötletet ezúttal is részben a kényszer szülte.

- Tulajdonképpen technikai okokból döntöttünk így. Már most is rengeteg anyag van a honlapunkon, és nem akartuk túlterhelni a szerverünket - árulta el Siegler Gábor kémia-informatika tanár, az iskola honlapjának szerkesztője.

A netes oldalon egyelőre csak pár felvétel látható, a folytatás a tanulókon és a tanárokon múlik.
- Az iskola honlapját egy nemrég végzett diákunkkal, Paksy Patrikkal szerkesztem, de nem mi készítjük az ott található anyagokat. Így a videotárunk is csak akkor bővül, ha valaki megörökít valamit, és megkér minket, töltsük fel a beküldött képet. Az iskola vezetése maximálisan támogatta ötletüket. S bár újszerű megoldásról van szó, szinte mindenki kézenfekvőnek tartja a videotár létrejöttét.

- A fiatalok természetes eszköznek tartják a számítógépet, ezzel együtt az internetet is. Magától értetődőnek tekintették, hogy az iskola életéről szóló filmeket itt tesszük közkinccsé - számolt be a tapasztalatokról a honlapgazda.
 
XIII. kerületi Helyi Téma- Szűcs József- 2008.július 21.
Cikk a helyitema.hu-n