Berzsenyi Dániel Gimnázium


Hírek
Aktuális, hírek

Antonio de Campos - Zaha Hadid Koncepciók

2023.01.21
és a Berzsenyis diákok munkái

2022.12.16.-án látogattam el a FUGA-ban megrendezett Antonio de CAMPOS – ZAHA HADID KONCEPCIÓK című kiállításra a 11.c-és tanítványaimmal. A kétórás múzeumpedagógiai foglalkozást a FUGA munkatársaival Süveges Grétával és Vizi Katával együtt dolgoztam ki és valósítottuk meg.

Az előkészületek során, a rajzórákon a diákok megismerkedtek Zaha Hadid építészetével és Antonio de Campos alkotásaival, valamint kettőjük szoros munka kapcsolatáról is szó esett.

Először a kiváló iraki építész megvalósult és tervként fennmaradt épületeit és a Zaha Hadid Architects műhelyében művészeti tanácsadóként dolgozó Antonio de Campos látványterveit tanulmányozták a diákok.

Majd gyakorlati feladatként, egy választott Hadid épületből kiindulva, annak egy motívumának felhasználásával kellett absztrakt képet készíteniük Antonio de Campos stílusában. A téma és a feladat annyira megtetszett, hogy 9.-12. osztályokat is bevontam az alkotás folyamatába.

A kiállítás finisszázsára 2023.01.20.-án került sor, ahol Berzsenyis diákok (9.-12.o.) munkái (80 alkotás) reflektáltak a művész munkáira és Zaha Hadid építészetére. Tanulóink alkotásai ezután még egy hétig megtekinthetőek a FUGA többi kiállításával együtt!

Cím: Petőfi Sándor u. 5

Szerdától vasárnapig 14:00-19:00 óra között.

B. Csernyánszky Katalin