Berzsenyi Dániel Gimnázium


Hírek
Aktuális, hírek

Szóbeli felvételi a négy- és hatévfolyamos tagozatokra

2018.02.24
Szóbeli vizsga beosztása

Kedves Szülők és Felvételiző Diákok!

Szeretettel várjuk Önöket a Berzsenyi Gimnázium szóbeli vizsgáin, melyet

2018. február 28-án (szerdán), március 1-én (csütörtökön) délelőtt 11 órától, valamint március 2-án (pénteken) reggel 8 órától tartunk a négy- és hat évfolyamos tagozatokon.

A vizsgázók  beosztása a hatévfolyamos tagozaton:

Szerda Csütörtök Péntek

A vizsgázók  beosztása a négyévfolyamos tagozaton:

Szerda
Csütörtök Péntek

 

Felhívjuk a figyelmüket, hogy azoknak a vizsgázóknak, akik több tagozatunkat is megjelölték, annyi szóbeli vizsgát kell tenniük, ahány tagozatot megjelöltek. Például, ha valaki a humán és a fizika tagozatot jelölte meg, annak két külön szóbelit kell tennie, egyszer a humán tagozatra, egyszer pedig a fizikára. Kérjük, hogy a beosztást minden megjelölt tagozatnál keressék meg.  Ez alól kivételt a nyelvtagozat képez, ahol függetlenül attól, hogy melyik nyelvpárt választották (olasz-angol, német-angol, vagy francia-angol, vagy ezek tetszőleges kombinációja) a jelentkezőknek csak egy nyelvi bizottságnál kell vizsgázniuk.

Minden tagozatunknál törekszünk arra, hogy lehetőleg mindenkit meghallgassunk, azonban azok a tanulók, akik nem írtak központi írásbeli vizsgát, sajnos elestek a szóbelizési lehetőségtől. A nagymértékű túljelentkezés miatt szintén nem vizsgázhatnak azok a tanulók, akik a hozott pontok (50 pont) és az írásbeli pontok (összesen 100 pont) alapján nem értek el

 • a hatosztályos speciális matematika tagozaton legalább 124 pontot
 • a négyosztályos speciális matematika tagozaton legalább 130 pontot
 • a humán tagozaton legalább 103 pontot
 • a biológia-kémia tagozaton legalább 114 pontot
 • a fizika tagozaton legalább 120 pontot és
 • a nyelv tagozaton legalább 122 pontot.

Az egyes tagozatokra a felsorolt ponthatárok alapján hívnak be felvételizőket. Amennyiben az egyik tagozaton egy jelölt nem szóbelizhet (pl. nem érte el a ponthatárt), ettől függetlenül más tagozaton lehet, hogy behívásra került. Kérjük, keressék nevét a beosztáson.

Néhány fontos kérés a szóbelikkel kapcsolatosan:

 • A szóbeli vizsgára kérjük a felvételiző diákokat, hogy hozzanak magukkal egy közepes méretű (A5) felbélyegzett és megcímzett borítékot, valamint az ellenőrzőjüket.
 • Kérjük, hogy diákok a vizsga előtt legalább 20 perccel korábban jelenjenek meg.
  A szóbeli beosztásban található időpontok a terem előtti megjelenés időpontját jelzi, nem pedig a szóbeli vizsga kezdetének időpontját. A sok vizsga miatt esetleges csúszások előfordulhatnak. Kérjük megértésüket. Probléma esetén forduljanak az igazgatóság valamelyik tagjához segítségért. (1. emelet 106. szoba)
 • Kérjük, hogy amennyiben a már elért (hozott vagy írásbeli) pontokkal kapcsolatosan észrevételük van, haladéktalanul jelezzék az iskolának, hogy még a szóbelik és a végleges rangsor (=ideiglenes felvételi jegyzék) megállapítása előtt korrigálhassuk azokat.  A szóbelit követően – azaz a rangsor felállítása után - a még jogos észrevételeket sem áll módunkban elfogadni.

Az eddig megszerzett pontok:

Felhívjuk figyelmüket, hogy ezek a táblák változhatnak az esetlegesen beérkezett jogos észrevételek alapján.

matematika (6 évf.)

matematika (4 évf.)

humán

biológia-kémia

fizika

olasz-angol

francia-angol

német-angol

Sikeres felvételi vizsgát kívánunk.

A Berzsenyi Gimnázium tantestülete és Igazgatósága.